Met nieuws van o.a.
partners

Apple onthult grootste update voor Logic sinds Logic Pro X

Logic Pro X

Apple heeft vandaag een grote update voor Logic Pro X onthuld met een professionele versie van Live Loops, een vernieuwde sampling-workflow en nieuwe tools om beats te maken. Dankzij het scala aan krachtige creatieve features is Logic Pro X 10.5 een belangrijke release voor muzikanten, onder andere producers van elektronische muziek.

Live Loops
Met Live Loops op de Mac kunnen Logic-gebruikers vanaf nu muziek maken op ongekend non-lineaire manieren. Loops, samples en opnames worden opgesteld in een nieuw muziekraster, waarin muzikanten spontaan nieuwe ideeën voor arrangementen kunnen opnemen en in hun timeline kunnen zetten. Daarna kunnen tracks worden verfijnd met het scala aan professionele productiefeatures van Logic.

“Logic Pro X 10.5 heeft alles veranderd aan de manier waarop wij muziek maken.”

Remix FX is een aanvulling op Live Loops met een geweldige verzameling elektronische effecten, zoals Bitcrusher, filter, gater en repeater, die in real time kunnen worden toegepast op individuele sporen of de gehele mix. Beide features komen nóg beter tot hun recht in combinatie met de gratis app Logic Remote. Hiermee kunnen gebruikers hun iPhone of iPad koppelen aan hun Mac om Live Loops en Remix FX te gebruiken met Multi-Touch.

Sampler en Quick Sampler
Sampler is de volgende generatie van de populaire EXS24-plug-in, een standaard in de industrie. Hij is volledig opnieuw ontworpen met een modern design en uitgebreide regelaars om geluid vorm te geven, en toch nog steeds volledig backwards-compatible. Met Sampler maken en bewerken producers multisample-instrumenten in elegante workflows door elementen te verslepen. Zo worden complexe productietaken geautomatiseerd.

Quick Sampler is een snelle en makkelijke manier om van ieder geluidssample een bespeelbaar instrument te maken. De muzikant kan een geluid kiezen uit Logic, de Finder of Dictafoon, of zelfs direct naar Quick Sampler opnemen. Met een paar klikken kan het geluid worden ingekort, herhaald, afgespeeld met een keyboard-controller en bewerkt met creatieve regelaars om geluid vorm te geven.

Beats maken
Logic Pro X 10.5 biedt een scala aan nieuwe creatieve tools waarmee producers soepeler en sneller originele beats kunnen bouwen, een cruciaal deel van de productie van hiphop en elektronische muziek.

Step Sequencer is een nieuwe editor binnen Logic waarmee het makkelijker en leuker wordt om drumbeats, baslijnen en melodieën te programmeren, allemaal met een interface die verwijst naar de workflows op klassieke drummachines. Step Sequencer combineert muziek maken op basis van patronen met het gebruik van originele elementen die uitgebreid bewerkt kunnen worden. Zo heeft de gebruiker volledige controle over notensnelheid, repeat, gate, skip, afspeelrichting en randomization.

Drum Synth biedt een grote verzameling bassdrums, snares, tomtoms en percussieklanken, allemaal volledig door software gegenereerd. Elk geluid heeft bijpassende regelaars om geluid vorm te geven. Zo kunnen muzikanten hun favoriete elementen volledig naar wens aanpassen. Geluiden uit Drum Synth kunnen op elke pad van Drum Machine Designer gebruikt worden en zelfs gemengd worden met samples voor nog meer opties voor creatief geluidsontwerp.

Drum Machine Designer, de tool om elektronische drumkits te bouwen met Logic, is verbeterd en geïntegreerd met de nieuwe workflows voor samplen en beats programmeren. Elke drumpad biedt ruimte voor plug-ins van Quick Sampler en Drum Synth om het makkelijk te maken om geluiden binnen een drumkit te bewerken en vorm te geven. Als de kits eenmaal gecreëerd zijn, kunnen ze in realtime worden bespeeld of worden geprogrammeerd met Step Sequencer.

Logic Remote
Logic Remote is een gratis app die samen met Logic Pro kan worden gebruikt. Hiermee kunnen gebruikers een iPhone of iPad koppelen aan hun Mac om features van Logic te gebruiken en instrumenten te bespelen met Multi-Touch. Dankzij een belangrijke update voor Logic Remote kunnen gebruikers geluiden triggeren in Live Loops, loops zoeken en toevoegen, en Remix FX op een sessie toepassen.

Geoptimaliseerde prestaties voor de Mac
Logic Pro X is zo geoptimaliseerd dat er volop gebruik gemaakt wordt van de kracht van macOS en de nieuwste hardware van Mac. Zo blijven de prestaties indrukwekkend goed, ook bij het werken aan projecten met duizenden tracks en honderden realtime plug-ins.

Prijzen en beschikbaarheid
Logic Pro X 10.5 is vanaf vandaag als gratis update verkrijgbaar voor alle bestaande gebruikers. Nieuwe klanten kunnen de app voor €229,99 kopen in de Mac App Store. Logic Remote 1.4 kan gratis worden gedownload in de App Store. Klanten kunnen een gratis probeerversie van Logic Pro X downloaden. Ga voor meer informatie naar apple.com/logic-pro.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?