Met nieuws van o.a.
partners

HTC introduceert ‘Exodus 1’, de early access-versie van zijn blockchain-telefoon

exodus-htc

HTC start vandaag de ‘early access-periode’ voor zijn eerste blockchain-telefoon de ‘Exodus 1’. Pre-orders kunnen voor het eerst geplaatst worden op www.htcexodus.com door gebruik te maken van BTC (Bitcoin) of ETH (Ethereum). De verwachte leveringsdatum van de pre-orders is december 2018.

De ‘Exodus 1’ heeft de premium prestaties en het kwalitatief design dat je mag verwachten van een HTC flagship-telefoon. HTC combineert dit met blockchain-technologie en software die nodig is om een smartphone-ervaring te bieden voor gebruikers in het nieuwe internettijdperk.

De HTC ‘Exodus 1’ bevat een veilige enclave, oftewel een volledig afgesloten omgeving op het apparaat dat is afgezonderd van het Android OS (Android O). Deze veilige enclave bevat de sleutels tot je crypto-data, of dat nu valuta zijn of niet-inwisselbare tokens (NFT’s), of in de nabije toekomst zelfs al je digitale gegevens.

HTC heeft ook een uniek Social Key Recovery-mechanisme ontworpen voor het geval je telefoon gestolen wordt, verloren raakt of voor wanneer je jouw keys verliest. Het is een eenvoudige en veilige manier om keys terug te vinden die kwijtgeraakt zijn in de hardware. Je bent er zo ook van verzekerd dat HTC jouw sleutels niet opslaat op een centrale plek; jij blijft altijd volledig in control. HTC laat je een aantal betrouwbare contacten selecteren die elk een key management-app moeten downloaden. Jouw ‘seed’ wordt vervolgens gesplitst op basis van een geheim algoritme en wordt verstuurd naar de betrouwbare contacten die jij hebt geselecteerd. Op die manier heb je altijd toegang tot je valuta en andere waardevolle data.

HTC nodigt cryptografen en ontwikkelaars over de hele wereld uit om deel te nemen aan de Exodus-community om samen de kracht van deze veilige enclave te verbeteren. Als onderdeel van de early access-periode vraagt HTC feedback en bijdragen van de community via het ‘HTC EXODUS (OFFICIAL)’ Telegram-kanaal, om de wallet en veilige storage te verbeteren .

Een volgende stap die HTC neemt om de technologie te verbeteren is de introductie van een API waarmee third-party-ontwikkelaars de ‘Exodus 1’ hardware kunnen gebruiken om sleutels te beveiligen en transacties te ondertekenen. HTC maakt de Zion key management API en wallet SDK beschikbaar voor partners die dezelfde visie delen. Hiermee breidt het zijn blockchain-ecosysteem uit en bouwt het aan een fundament van veiligheid en vertrouwen.

HTC breidt het blockchain-ecosysteem uit door een telefoon te maken gewijd aan gedecentraliseerde applicaties en veiligheid. Met de opkomst van Bitcoin en Ethereum is het idee van digitale schaarsheid en NFT’s geboren. De ‘Exodus 1’ is dan ook een significante eerste stap in het creëren van een platform en distributiekanalen voor creatieven die unieke digitale producten maken.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen bij het HTC Exodus-team, volg de nieuwe vlog van Phil Chen en zijn team en gebruik de hashtag #HTCExodus op je social-kanalen.

Pre-orders voor de ‘Exodus 1’ kunnen geplaatst worden via het early access-programma op https://www.htcexodus.com/

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?