Met nieuws van o.a.
partners

Een 5G-primeur voor de moto z3

5G-moto- mod

Nadat Motorola eerder dit jaar de moto z3 en de 5G moto mod lanceerde, zijn ze samen met partners hard blijven werken om ervoor te zorgen dat 5G in 2019 niet langer een droom is maar werkelijkheid wordt. Dinsdag heeft Motorola tijdens dat proces een belangrijke stap gezet.

Motorola heeft voor het eerst een succesvolle datatransmissietest uitgevoerd door een moto z3 te koppelen aan een 5G moto mod. Hierbij is gebruik gemaakt van een commercieel 3GPP 5G New Radio (NR)-netwerk in Providence, Rhodes Island (Verenigde Staten) en het 28 GHz-spectrum van Verizon. De test slaagde met het apparaat dat consumenten op het 5G-netwerk van Verizon zullen gebruiken. Het is de meest recente in een reeks van 5G-mijlpalen die Verizon en zijn technologiepartners de laatste maanden hebben bereikt tijdens hun voorbereiding van de ingebruikname van een commercieel 5G-netwerk in 2019.

Wanneer de moto z3 wordt gekoppeld aan de 5G moto mod, zal dit  de eerste smartphone ter wereld zijn met toegang tot het 5G-netwerk van Verizon. Daarmee ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het bekijken van video’s, de verbinding van toestellen, flexibel werken en gamen in AR en VR. De 5G moto mod™ is voorzien van een Qualcomm® Snapdragon X50 5G-modem en bevat QTM052 mmWave antennemodules.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?