Met nieuws van o.a.
partners

Doro lanceert slimme zorgoplossing voor thuiswonende senioren

SmartCDoro, de Zweedse telecomproducent en marktleider op het gebied van seniorentelefoons, lanceert op het Mobile World Congress in Barcelona SmartCare By Doro. Deze cloud-gebaseerde zorgoplossing is erop gericht om het leven van thuiswonende senioren gemakkelijker en veiliger te maken. Het nieuwe systeem koppelt sensoren die ongewone situaties en ongelukken in huis detecteren met de Doro-cloud. In nood of bij verdachte omstandigheden slaat het systeem automatisch alarm en worden familieleden of hulpverleners uit de gedeelde cloud gewaarschuwd.

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis, maar hebben hierbij vaak ondersteuning nodig van hulpverleners of familie. Zo blijkt uit onderzoek van Doro dat 24 procent van de Europeanen mantelzorger is of een verantwoordelijkheid draagt voor de zorg van een oudere. Hiervan geeft 61 procent aan ongerust te zijn dat diegene iets overkomt*. Afstand zorgt er daarentegen voor dat familie are by Doro: technologie die kwaliteit van leven verhoogd en zorgen wegneemt.

Om deze vraag te beantwoorden, presenteert Doro SmartCare by Doro: een slimme zorgoplossing speciaal ontworpen voor senioren. SmartCare by Doro wordt geleverd met een home gateway unit en slimme sensoren die gekoppeld zijn aan de Doro-cloud ‘My Doro’. Het op-maat-gemaakte systeem gebaseerd op individueel gedrag, detecteert ongevallen real-time en waarschuwt familieleden en hulpverleners. Doro SmartCare heeft een open systeemarchitectuur die de connectie tussen sensoren en apparaten van derden faciliteert.

In de praktijk betekent dit dat wanneer een persoon van de trap valt, een sensor deze val automatisch detecteert en familie waarschuwt. Ook de Doro-alarmcentrale of andere aangesloten hulpdiensten worden gewaarschuwd. Via het My Doro-systeem ontvangen zij ook notificaties en waarschuwingen bij ongewone activiteiten in huis, bijvoorbeeld “de koelkast werd al 24 uur niet geopend” of “de voordeur werd niet correct gesloten”.

“De lancering van SmartCare by Doro is een mijlpaal en een belangrijke strategische zet voor ons bedrijf. We weten dat senioren het liefst zo lang mogelijk thuis en zelfstandig wonen en SmartCare by Doro is ontwikkeld met deze gedachte in het achterhoofd. Door een systeem te bieden dat het leven van zowel senioren als hun familie makkelijker maakt, proberen we ervoor te zorgen dat ouderen voor langere tijd zelfstandig thuis kunnen wonen. Ook proberen we zo een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van het maatschappelijk welzijn”, stelt Robert Puskaric, CEO van Doro.

Eerdere lanceringen, zoals Doro Connect & Care waarmee men via mydoromanager.com toegang kan verlenen tot Doro-smartphones aan familie en vrienden, gaven Doro nuttige inzichten en ervaring in het aanbieden van producten die senioren helpen en ondersteunen en familieleden geruststellen. Met SmartCare by Doro neemt het bedrijf de volgende stap richting het aanbieden van complete technologische oplossingen en services voor senioren en hun familieleden.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?