Met nieuws van o.a.
partners

Jaguar XE 300 SPORT en XE SV Project 8 ‘tekenen’ dubbele helix op strand

Jaguar-XE-300-SPORT

Jaguar heeft het gedeelde DNA van de XE 300 SPORT en de XE SV Project 8 een creatieve vorm gegeven door met beide modellen een gigantische dubbele helix te tekenen op het strand van Pendine Sands in Wales.

Het DNA dat de XE en SV Project 8 met elkaar delen, schuilt onder meer in de lichtgewicht aluminium carrosseriestructuur, de uitzonderlijke dynamiek en de tractie van de vierwielaandrijving. Daarmee waren de twee Jaguars in staat hun duizend meter lange kunstwerk met absolute precisie te creëren. De ruimte die nodig is voor zo’n groot kunstwerk vond Jaguar op het strand van Pendine Sands, aan de zuidkunst van Wales. Dat strand heeft, net als Jaguar, een rijke geschiedenis die in het teken staat van snelheid en prestaties.

Mike Cross, Chief Engineer, Vehicle Integrity van Jaguar Land Rover, vertelt: “The aluminium-intensive body construction of the XE enabled Jaguar to create a car as special as Project 8. These two saloons share the same DNA, delivering excellent handling, peerless performance and unrivalled dynamics.”

De dynamische demonstratie volgt kort op het optreden onlangs van de Jaguar XE 300 SPORT op het bijna vergeten Circuit de Charade in Frankrijk. Daar vestigde Vincent Radermecker een nieuw ronderecord voor productiesedans op het oorspronkelijke, acht kilometer lange circuit zoals dat dertig jaar geleden voor het laatst was gebruikt.

Sinds de introductie van het model in 2017 heeft de Jaguar XE SV Project 8 al een hele serie snelheidsrecords gevestigd. Onder meer de snelste ronde voor een vierdeurs sedan in nagenoeg standaarduitvoering op de Nordschleife van de Nürburgring, met een tijd van 7:21.23 minuten. En afgelopen maand vestigde de supersedan nog een ronderecord voor productiesedans op de WeatherTech Raceway Laguna Seca in Monterey (Californië, VS) met een tijd van 1:37.54 minuut.

De Jaguar XE 300 SPORT is er uitsluitend met de 221 kW (300 pk) sterke 2.0 liter Ingenium benzinemotor. Elke XE 300 SPORT is afgewerkt met unieke details in de kleur Dark Satin Grey, inclusief de lichtmetalen wielen, de achterspoiler, de omlijsting van de grille en de spiegelkappen. Op de grille en de kofferdeksel is een 300 SPORT-badge aangebracht.

De vraag naar auto’s met benzinemotor neemt steeds verder toe. Jaguar speelt daarop in met de viercilinder Ingenium 2.0 liter turbo benzinemotoren in de Jaguar XE. De motoren leveren moeiteloze prestaties en bieden raffinement en efficiency. De krachtbronnen zijn geheel van aluminium en licht van gewicht. Verbruik en CO2-emissies zijn indrukwekkend gunstig. De versies met 147 kW (200 pk) en met 184 kW (250 pk) verbruiken gemiddeld slechts 6,3 l/100 km bij een CO2-emissie van 144 g/km. De versie met 221 kW (300 pk) laat 6,9 l/100 km en 157 g/km noteren.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?