Met nieuws van o.a.
partners

Voordelen van composiet vlonderplanken

composiet-vlonderplanken

Als je kiest voor een terras in composiet vlonderplanken geniet je van heel wat voordelen. 

Het is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en ziet er ook nog eens mooi uit! Benieuwd naar nog meer voordelen van composiet vlonderplanken in de tuin? Lees verder om het te ontdekken!  

Wat is composiet nu eigenlijk? 
Vaak denken mensen dat composiet en kunststof hetzelfde is. Maar dat is niet zo! 

Composiet, ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd, kun je zien als een mooie middenweg tussen kunststof planken en (hard)hout.  

Composiet vlonderplanken komen deels overeen met kunststof vlonderplanken. Composiet bestaat uit een combinatie van ongeveer 50% kunststof vezels en 50% houtvezels.  

Een onderhoudsvrije tuin met composiet vlonderplanken 
Een vlonderplank van composiet heeft bijna geen onderhoud nodig. Af en toe , 1x per jaar tijdens de voorjaarsschoonmaak is voldoende. Bovendien wordt het oppervlak niet glad, mos en groene aanslag kan er namelijk nauwelijks aan hechten. Composiet vlonderplanken geven gezelligheid en sfeer in de tuin! Bekijk hier een aantal mooie composiet vlonderplanken.  

Met vlonderplanken in composiet houd je het veilig
Met een terras van composiet vlonderplanken kun je met een gerust hart veilig lopen of rennen. Zelfs na een flinke regenbui is je terras slipvrij. De composiet vlonderplanken van HomingXL zijn ideaal voor de vlonderplanken rondom je zwembad. Daarbij zijn composiet vlonderplanken vrij van splinters en kun je er met je natte / blote voeten fijn op lopen.     

Eenvoudig te plaatsen 
De composiet vlonderplanken kun je eenvoudig zelf plaatsen. Afhankelijk van de grootte van je terras, bepaal je de lengte en breedte van de vlonderplank. Daarnaast heb je bij elk composiet vlonderterras minimaal onderbalken en bevestigingsclips nodig.  

Tot slot wordt het volgende ook aangeraden: een worteldoek (tegen onkruid), granulaattegels (voor een betere fundering) en randafwerkingen (om het geheel mooi af te maken).  

Langere levensduur en een milieuvriendelijke oplossing 
Composiet is meer dan alleen mooi en veilig. Het is ook een duurzame oplossing. Kies je voor composiet, dan kies je voor een lang termijnoplossing. Composiet vergrijst niet en blijft jarenlang mooi van kleur. Door de toevoeging van kunststof vervormen de planken niet. Planken die kromtrekken is verleden tijd. Niet voor niets wordt composiet vaak met een jarenlange garantie geleverd. 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?