Met nieuws van o.a.
partners

Gietvloer of PVC vloer: wat moet ik kiezen?

gietvloer

Wanneer je een nieuwe vloer aan laat leggen, kun je voor de keuze komen te staan tussen een gietvloer en een PVC vloer. Beide soorten vloeren zijn erg populair en zijn dat vanwege bepaalde kwalitatieve eigenschappen, maar desalniettemin zitten er behoorlijk grote verschillen tussen deze twee opties. Vandaar dat het handig is om je eerst eens te verdiepen in deze twee type vloeren, als je één van de twee aan wilt schaffen, zodat je een juiste afweging kunt maken. Om je hierbij te helpen, hebben wij de gietvloer met de PVC vloer vergeleken en de voordelen van beide op een rijtje gezet.

De voordelen van een gietvloer

Eén van de voordelen van een gietvloer ten opzichte van een PVC vloer is de levensduur. Terwijl een PVC vloer gemiddeld zo’n 5 á 10 jaar meegaat, hoeft de gemiddelde gietvloer slechts één keer in de 25 jaar vervangen te worden. Wanneer je dus van plan bent om lang gebruik te maken van dezelfde vloer, is het handiger – en op den duur vaak voordeliger – om een gietvloer te nemen.  Daarnaast is het zo dat een gietvloer vaak mooier oogt, vanwege het feit dat de naden beter zijn uitgelijnd. Het ziet er dus wat gelikter uit dan bij een PVC vloer.

De voordelen van een PVC vloer

We hebben bepaalde redenen genoemd voor het aanschaffen van een gietvloer, maar ook een PVC vloer heeft bepaalde voordelen. De voornaamste daarvan is de prijs. PVC vloeren zijn over het algemeen namelijk voordeliger dan gietvloeren. Hier staat natuurlijk wel tegenover dat een gietvloer langer meegaat, zoals we al zeiden, waardoor dit voordeel dus vervalt als je lange tijd in hetzelfde huis woont. Hier staan dan echter weer andere voordelen van een PVC vloer tegenover, zoals de grote mate van geluidsdemping: deze vloeren geven namelijk bijzonder weinig lawaai. Daarnaast zijn ze ook erg geschikt voor een combinatie met vloerverwarming.

PVC-vloer

Een afweging maken

Welk type vloer je uiteindelijk kiest, is dus afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Vind je vooral de prijs belangrijk? Dan kun je waarschijnlijk het best voor een PVC vloer gaan. Maar ook als je geluidsdemping en een eventuele vloerverwarming hoog op je prioriteitenlijstje hebt staan, is een PVC vloer een goede optie. Hecht je daarentegen meer belang aan de uitstraling en duurzaamheid van de vloer, dan is een gietvloer wellicht een betere optie voor jou.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?