Met nieuws van o.a.
partners

Veelzijdiger dan ooit: De nieuwe Zamo-generatie van Bosch

Bosch-Zamo-afstandsmeter

De Bosch Zamo afstandsmeter is voortaan multifunctioneel. Bosch introduceert in het segment van de meettechnologie een concept dat de gebruikers van de Ixo snoerloze schroevendraaier al langer kennen: een reeks adapters (lint, wiel of laserlijn), die volledig nieuwe mogelijkheden bieden voor doe-het-zelvers met creatieve ideeën. De nieuwe Zamo is zoveel meer dan een gewone laserafstandsmeter – het is een universele hulp die thuishoort in elk huishouden.

Gemakkelijk meten met de meetlintadapter
Meten wordt kinderspel – en niet alleen bij naaiwerk. Met de nieuwe meetlintadapter vormt u de Zamo om tot een digitaal meetlint waarmee u in enkele seconden tijd korte afstanden tot 1,5 m nauwkeurig kunt meten. U trekt gewoon het flexibele lint van de adapter uit, meet het voorwerp van uw keuze en drukt op de knop om de meetwaarde op de verlichte display van de Zamo te doen verschijnen. Of u nu het middel, de armen of de benen van een persoon wilt meten of de grootte van een fotolijst of de diagonale maat van een televisiescherm: met de Zamo krijgt u een heel nauwkeurig meetresultaat. U kunt er zeker van zijn dat alles als gegoten zit … en dat uw televisietoestel schittert aan de muur in uw woonkamer – net zoals het reflecterende oppervlak van de Zamo.

Snelle meting met de wieladapter
De Zamo is bijzonder wendbaar met zijn nieuwe wieladapter. De adapter lijkt een beetje op een pizzasnijder en rolt soepel over wat u moet meten – zelfs over een gebogen vlak. Op die manier kunt u bijvoorbeeld snel bepalen hoeveel meter kabel u nodig hebt langs de deurlijst of hoeveel stof u nodig hebt om uw lievelingsstoel een nieuwe look te geven. En zo kunt u er ook snel voor zorgen dat foto’s aan een muur mooi uitgelijnd naast elkaar hangen. De Zamo begint te meten zodra het wiel een oppervlak raakt en stopt zodra het ervan wordt verwijderd -snel en gemakkelijk.

Alles netjes op een rij met de laserlijnadapter
Hangen de foto’s in de woonkamer altijd scheef, wat u ook probeert? Dankzij de laserlijnadapter van de Zamo is dit verleden tijd. Hij zet de laserpunt om in een laserlijn, waarlangs voorwerpen vliegensvlug kunnen worden uitgelijnd. Zo kunt u de Zamo op een tafelblad of op een stapel boeken leggen en de adapter met twee niveaus uitlijnen – net zoals een gewone waterpas. Daarna kunt u fotolijsten, legplanken of om het even wat, mooi op een rij ophangen. U kunt met de Zamo zowel een horizontale als een verticale lijn projecteren – afhankelijk van de rand waarop de Zamo rust. Dit gereedschap staat voor zuivere en rechte lijnen, en dan hebben we het niet alleen over zijn vormgeving, maar ook over zijn toepassingen in en rond de woning.

Nieuwe vierkantemeterfunctie voor snelle oppervlakteberekeningen
De Zamo meet niet alleen afstanden, maar kan ook oppervlakten berekenen op basis van de laatste twee geregistreerde meetwaarden. Twee keer klikken en klaar. De nauwkeurige oppervlaktemeting verschijnt op de display. Op die manier kunt u in één oogopslag zien hoeveel tapijt u nodig hebt voor de vloer van uw woonkamer of hoeveel verf u moet bestellen voor uw volgende schilderproject. Voortaan hebt u geen rekenmachine of smartphone meer nodig om berekeningen te maken – de nieuwe Zamo rekent het allemaal voor u uit.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?