Met nieuws van o.a.
partners

Arabisch mediterrane keuken naar Nederlandse supermarkt

fairtrade-original-Souq

Van Marokko tot het Midden-Oosten: het is dé nieuwe trend in de keuken. Met hun kookboeken hebben Yotam Ottolenghi en Nadia & Merijn (o.a. bekend van SOUQ, kookboek van het jaar 2017) Arabische smaken als sumak en za’atar en het koken met veel groenten geïntroduceerd aan de Nederlandse keukentafel. Inmiddels kan bijna niemand meer zonder ras el hanout, harissa of tahina.

De Arabisch mediterrane keuken gebruikt veel groenten, peulvruchten en specerijen: ze barst van de smaak en iedereen kan het koken. Nadia & Merijn’s SOUQ en Fairtrade Original lanceren daarom deze week – ieder afzonderlijk –een reeks producten bij Albert Heijn die hier perfect op inspelen.

Fairtrade Original
Foodmerk Fairtrade Original brengt de veelzijdige Arabische keuken naar Nederland en introduceert 6 nieuwe kruidenpasta’s met smaken uit Tunesië, Libanon en Marokko. Met deze plantaardige kruidenpasta’s (zonder kunstmatige toevoegingen) bereid je makkelijk traditionele gerechten zoals Shakshuka, Marokkaanse gehaktballetjes en Harira Soep. De typische kruiden en specerijen zijn alvast voor je bereid in Marokko, zodat je thuis alleen de verse ingrediënten hoeft toe te voegen

fairtrade-original-Souq1

Waar smaakt begint
De kruidenpasta’s worden geproduceerd en verpakt in Marokko, waar Fairtrade Original bouwt aan een eerlijke handelsketen. Het doel is een groep groenten- en kruidenboeren – Fermes Bio Sehoul – in het noord-westen van het land meer toekomst te bieden, door alle ingrediënten door hen te laten verbouwen. Sinds de start van de samenwerking in 2018 is de groep uitgegroeid van 5 naar 10 boeren en wordt er hard gewerkt aan fairtrade (en biologische) certificering. Door deze manier van werken is de boerengroep nu al volop in ontwikkeling, waarbij iedereen hier kan genieten van Arabische smaken met de beste tomaten en citroenen onder de Marokkaanse zon.

Nadia & Merijn’s SOUQ
Na het succes van hun eerste lijn producten, gaan koks en kookboekenschrijvers Nadia Zerouali en Merijn Tol nu verder met een uitgebreid assortiment. Waar je niet alleen makkelijk je favoriete recepten mee maakt, maar ook zelf in een handomdraai de lekkerste gerechten mee kookt. Nadia en Merijn schrijven samen en apart al meer dan 10 jaar over die heerlijke keukens van Marokko tot Libanon, in hun boeken, en middels recepten, columns en tv-programma’s.

fairtrade-original-Souq2

100% natuur gemaakt en gecureerd door Nadia & Merijn
Harissa met rozen, harissa met gekonfijte citroen, de lekkerste tahina, natuurlijk oranjebloesemwater en rozenwater, de enige echte za’atar, de echte Marokkaanse couscous, heerlijk flatbread en pitabrood, frisgeurige sumak: alles wat de dames op het schap zetten is 100% natuur. Ze halen het in de landen zelf bij de beste producenten of maken het naar eigen recept. De beste basis om in een handomdraai authentieke smaken op tafel te zetten.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?