Met nieuws van o.a.
partners

Nieuwe Acer Chromebook 15 met aluminium design maakt entertainment leuker

Acer, ’s werelds toonaangevende merk voor Chromebooks , heeft een nieuw model aangekondigd in de onderscheiden Chromebook 15 serie – de enige Chromebook op de markt met een 15,6 inch beeldscherm – met een nieuw, stijlvol aluminium design en een lange batterijduur tot 12 uur.

Naast het grote FHD IPS1 beeldscherm, leverbaar in touch en non-touch configuraties, levert de Acer Chromebook 15 (CB515-1H/1HT) krachtige prestaties met een batterijduur tot 12 uur, waardoor je de hele dag kunt genieten van media, games en apps.

“Het grote 15 inch beeldscherm van de nieuwe Acer Chromebook is een feest voor de ogen”, aldus James Lin, General Manger, Commercial & Detachable Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Films, apps, games en websites worden overweldigend weergegeven en het fantastische beeldscherm combineert schoonheid met een aluminium design, rustige prestaties en een batterijduur tot 12 uur. De Chromebook 15 zet de traditie van Acer voort van het leveren van de meest innovatieve Chromebooks op de markt in de meest uiteenlopende afmetingen.”

Na de introductie zal de Chromebook 15 Android apps via de Google Play Store ondersteunen, zodat gebruikers toegang krijgen tot meer dan 2 miljoen Android apps voor meer plezier en entertainment, en voor het maken en onderhouden van contacten. Groot, levendig beeldscherm met krachtige speakers en HD webcam Het levendige 15,6 inch beeldscherm laat de gebruiker genieten van websites, video’s en games. Bovendien wordt de productiviteit verbeterd, doordat het scherm meer ruimte biedt voor meerdere tabbladen en apps. Het FHD scherm heeft een resolutie van 1920×1080, waardoor beelden haarscherp worden weergegeven.

Naast het grote beeldscherm is de Acer Chromebook 15 tevens voorzien van twee omhooggerichte luidsprekers met ondersteuning van High-Definition audio. Deze luidsprekers zorgen voor een beter volume en geluidsbereik. Het full-size toetsenbord en het grote touchpad zijn comfortabel in gebruik en geven de gebruiker meer vrijheid tijdens het navigeren. De HD webcam heeft een breed kijkveld van 88 graden, waardoor er meer personen aan een videochat op kantoor of thuis kunnen deelnemen. Daarnaast is zowel het beeld als het geluid kristalhelder dankzij het grote dynamische bereik en de ingebouwde microfoon.

Goede batterijduur; stil, ventilatorloos ontwerp
De nieuwe Acer Chromebook 15 heeft een opmerkelijke batterijduur van maximaal 12 uur, waardoor deze de hele dag gebruikt kan worden voor werk of school en voor streaming en plezier. Het ventilatorloze ontwerp is stil in gebruik, hetgeen ideaal is voor gedeelde ruimten zoals de woonkamer, de bibliotheek of het café.

De nieuwste Dual-Core Intel Celeron en Quad-Core Intel Pentium processoren leveren uitstekende prestaties voor apps en het web. De modellen in deze serie zijn leverbaar met 32GB of 64GB eMMC opslag en 4GB of 8GB RAM.

Esthetisch, dunner aluminium design
Het nieuwe ontwerp van de Chromebook 15 bestaat uit een aluminium top cover en handsteun voor een stijlvol en modern design dat prettig is om aan te raken en om op te typen. Bovendien is de nieuwe Chromebook 15 dunner en lichter dan de voorgaande generaties. Daarnaast heeft de Chromebook 15 een backlit toetsenbord voor een betere bruikbaarheid. De Chromebook 15 weegt 1,72 kg (afmetingen: 378 W x 256 D x 18.9 H mm).

Blijf in contact met WiFi en USB 3.1 Gen 1 Type-C Poort
De Acer Chromebook 15 houdt de gebruiker verbonden door de snelle Intel Wireless-AC (802.11ac) met 2×2 MIMO technologie. De snelste manier om gegevens over te brengen, video te streamen en te verbinden met een extern beeldscherm is via een van de twee USB 3.1 Gen 1 Type-C poorten. Via de USB Type-C adapter kan de Chromebook ook worden opgeladen. Gebruikers kunnen tevens randapparatuur op de Chromebook 15 aansluiten via Bluetooth 4.2, twee USB 3.0 poorten, een HDMI poort en een gecombineerde aansluiting voor hoofdtelefoon en luidspreker. De SD geheugenkaartlezer ondersteunt geheugenkaarten tot 128GB SDXC voor het overbrengen en opslaan van bestanden.

Eenvoudig delen en beheren
De Acer Chromebook 15 ondersteunt meerdere gebruikersaccounts om de gegevens veilig te houden. Familieleden kunnen het systeem delen en zich met hun eigen account aanmelden om hun projecten veilig te stellen. Ook Gmail en andere informatie blijft veilig, zelfs als de Chromebook wordt gestolen of kwijtraakt. Opslag op Google Drive4 beschermt bestanden,
documenten en foto’s in de Cloud, en zorgt ervoor dat de meest recente versie altijd beschikbaar is.

Prijs en beschikbaarheid
De Acer Chromebook 15 zal vanaf oktober/november verkrijgbaar zijn met een touchscreen (CB515-1HT: vanaf € 449,-) of een non-touchscreen beeldscherm (CB515-1H: vanaf € 399,-) in de Benelux.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?