Met nieuws van o.a.
partners

Acer introduceert de stijlvolle convertible Chromebook Spin 11

Acer heeft op de British Education and Training Technology (BETT) beurs in Londen de nieuwe Acer Chromebook Spin 11 aangekondigd. De nieuwe convertible Chromebook Spin 11 is ontworpen voor families, studenten en individuen die het gemak en de veiligheid van Chrome omarmen en biedt een stijlvol design met vier flexibele gebruiksmodi. De Chromebook is uitgerust met twee USB 3.1 Type-C poorten voor opladen en aansluiten van externe beeldschermen en heeft een batterijduur voor een hele dag gebruik.

Daarnaast biedt de Chromebook Spin 11 (CP311-1H/CP311-1HN) directe ondersteuning voor Android apps via de Google Play™ Store en wordt met de styluspen optimaal gebruikgemaakt van de functionaliteit van het 11,6” beeldscherm met touchscreen. De optionele styluspen met Wacom® EMR (Electro-Magnetic Resonance) technologie1 kan in combinatie met de Chromebook worden gebruikt voor een uitstekende digitale schrijfervaring zoals met pen en papier.

“We innoveren continu om elk product in onze uitgebreide Chromebook lijn te verbeteren”, aldus James Lin, General Manager, Commercial & Detachable Notebooks, IT Products Business bij Acer. “De nieuwe Chromebook Spin 11 zet de traditie van de Chromebook R 11 voort. De laatstgenoemde heeft een groot aantal awards gewonnen voor het ontwerp, de prestaties en de uitgebreide functies. De nieuwe generatie heeft nog veel meer mogelijkheden die het leven van onze klanten vereenvoudigen, inclusief de meest recente aansluitmogelijkheden, een batterijduur van een hele dag en krachtige prestaties in een stijlvol, convertible design.”

Stijlvol, convertible design
Het nieuwe design van de Chromebook Spin 11 bestaat onder andere uit een slank, zilveren haarlijnpatroon op de bovenste cover. Deze unieke zijdestructuur zorgt voor een premiumuitstraling die in elke omgeving goed tot zijn recht komt.
Door het nieuwe 360°convertible design van de Chromebook kan de gebruiker optimaal gebruikmaken van het 11.6” HD IPS1 scherm. Na gebruik van het toetsenbord voor invoer in de traditionele notebookmodus, kan de gebruiker het touchscreen van de Chromebook 360° openen en in de tabletmodus verder werken. Daarnaast kan de Chromebook in displaymodus worden gezet om dichter bij het scherm te kunnen komen en kan tevens in tentmodus worden gewerkt in kleine ruimten.

De Acer HD webcam boven het toetsenbord heeft een groot gezichtsveld, hetgeen perfect is voor gebruik met groepen in videovergaderingen en Google Hangouts. De optionele tweede webcam is op de cover aangebracht voor het eenvoudig maken van foto’s en video’s van de omgeving bij gebruik in de tabletmodus.

Blijf draadloos in verbinding met randapparatuur
De nieuwe Acer Chromebook Spin 11 is uitgerust met twee USB 3.1 Type-C Gen 1 poorten die kunnen worden gebruikt om de Chromebook of andere producten op te laden, gegevens over te zetten met een snelheid tot 5 GB/s of een HD beeldscherm aan te sluiten om visuals te delen. De Acer Chromebook Spin 11 is voorzien van twee USB 3.0 poorten en een MicroSD geheugenkaartlezer voor het delen en overdragen van gegevens. De gebruikers kunnen in verbinding blijven met hun netwerk dankzij de snelle en betrouwbare 2×2 MIMO 802.11ac Wi-Fi en met de randapparatuur via Bluetooth 4.2.

Uitstekende prestaties en een batterij die de hele dag meegaat
Als processor in de Chromebook Spin 11 kan worden gekozen uit een Intel® Pentium® quad-core N4200 processor, een Intel® Celeron® quad-core N3450 processor of een Intel® Celeron® dual-core N3350 processor. Er is 4 GB of 8 GB LPDDR4 werkgeheugen aanwezig en 32 GB of 64 GB eMMC geheugen voor gegevensopslag.

De Chromebook Spin 11 kan eenvoudig in een boekentas of een rugzak worden meegenomen. Het gewicht bedraagt slechts 1,25 kg en de afmetingen zijn 296 (B) x 206 (D) x 19,95 (H) mm.

De optionele styluspen zorgt voor optimaal gebruik van Chrome
Met de optionele Wacom EMR styluspen1 kan de gebruiker schetsen, notities maken, ideeën vastleggen en interactief werken met programma’s en apps. De Wacom EMR styluspen biedt een natuurlijke schrijfervaring die overeenkomt met het gebruik van pen en papier. Bovendien heeft de pen geen batterij nodig en is deze bovendien bestand tegen incidenteel contact met water. De Wacom EMR styluspen wordt standaard geleverd bij de Chromebook Spin 11 CP311-1HN configuraties.

Google Chrome is eenvoudig en veilig in gebruik
Chromebooks zijn eenvoudig in gebruik en ideaal om met meerdere gebruikers te delen. Gebruikers kunnen inloggen op hun eigen Google account voor toegang tot Gmail, Google docs, apps, extensies, bladwijzers en andere informatie. Chrome OS biedt aanvullende beveiliging, omdat het automatisch up-to-date wordt gehouden en beveiligd tegen steeds veranderende online bedreigingen. Veel Chromebook gebruikers slaan hun bestanden op in Google Drive2. De bestanden, documenten en foto’s staan dan in de cloud en zijn op die manier goed beschermd. Bovendien zorgt dit ervoor dat de meest recente versie van het bestand of document altijd beschikbaar en veilig is, zelfs als de Chromebook kwijt is of wordt gestolen.

Prijzen en beschikbaarheid
Verschillende modellen in de Acer Chromebook Spin 11 lijn (CP311-1H/CP311-1HN) zijn vanaf juni in de Benelux verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekend.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?