Met nieuws van o.a.
partners

Acer introduceert de eerste Chromebook uitgerust met AMD A-serie processoren en Radeon Graphics

Acer-Chromebook-315

Acer heeft haar bekroonde 15,6 inch Chromebook assortiment uitgebreid met de eerste op AMD gebaseerde Chromebook: de Acer Chromebook 315. Deze Chromebook is voorzien van de vernieuwde 7e generatie AMD A6-9220C of A4-9120C processoren met Radeon graphics en kan veeleisende apps snel laden, ook al staan er meerdere tabbladen en extensies open. Bovendien heeft deze Chromebook een maximale batterijduur van maar liefst 10 uur.

Daarnaast is de Acer Chromebook 315 voorzien van een (Full) HD 15,6 inch IPS-scherm dat de productiviteit op het werk en op school een boost geeft. Deze Chromebook geeft video’s, online games en apps op levendige wijze weer en is beschikbaar in uitvoeringen met en zonder een touchscreen (CB315-2HT/CB315-2H).

Krachtige AMD A-serie processoren met Radeon Graphics om te multitasken
De Acer Chromebook 315 is voorzien van 7e generatie AMD A-serie processoren met Radeon graphics voor snelle en efficiënte prestaties. Er zijn twee verschillende configuraties: AMD A6-9220C APU of A4-9120C APU in een system-on-chip ontwerp. Dankzij de nieuwe AMD A-serie processoren voor Chromebooks kunnen klanten maar liefst 10 uur2 lang video’s streamen, de nieuwste apps gebruiken, online games spelen en surfen op het internet. Bovendien ondersteunt de Chromebook 315 een uitgebreid aanbod aan Chrome en Android apps via de Google Play™ Store voor entertainment, productiviteit, connectiviteit en meer.

Beeldscherm en geluid voor entertainment en productiviteit
Het heldere en levendige 15,6 inch (Full) HD 1920 x 1080 scherm is groot genoeg om meerdere browsers naast elkaar te openen, gestreamde video’s in scherp detail te bekijken en online games te spelen. Klanten zijn productiever door het vermogen om meerdere tabbladen en apps tegelijkertijd te draaien. Dankzij de kijkhoek van 178 graden van het IPS-scherm kunnen gebruikers eenvoudig diavoorstellingen geven en inhoud met elkaar delen. Zelfs videochats kunnen worden gedeeld. De HD-webcam heeft een beeldveld van 88 graden, speciaal voor groepen. Daarnaast is zowel het beeld als het geluid kristalhelder dankzij HDR en de ingebouwde microfoon.

De twee volwaardige, omhooggerichte luidsprekers op het toetsenbord van de Acer Chromebook 315 zorgen voor een duidelijk en helder geluid. De luidsprekers ondersteunen bovendien high-definition audio met een uitgebreid volume en geluidsbereik. Het grote formaat van de Chromebook biedt ook ruimte voor een volwaardig, backlit toetsenbord op modellen met een touchscreen. Ook is er ruimte voor een groot touchpad.

Uitstekende connectiviteit en stijlvolle draagbaarheid
Het ontwerp van de Acer Chromebook 315 biedt ruimte voor voldoende verbindingen. Er zijn twee USB Type-C Generatie 1 poorten – één aan iedere zijde van het apparaat – voor snelle gegevensoverdracht, opladen en schermweergave vanaf de meest praktische kant. De Chromebook is voorzien van snelle draadloze WiFi 802.11ac met 2×2 MIMO-technologie. Via Bluetooth 4.2, twee USB 3.0 poorten en een gecombineerde koptelefoon- en luidsprekeraansluiting kunnen randapparaten gemakkelijk worden aangesloten. De Chromebook 315 heeft een stijlvolle IMR cover en polsondersteuning die duurzaam en licht zijn, waardoor de Chromebook gemakkelijk mee te nemen is van kantoor naar huis en andersom. De Chromebook 315 weegt 1,72 kg en heeft afmetingen van 380,54 B x 256,28 D x 19,95 H mm.

Gemakkelijk om te delen en te gebruiken, vooral voor ouders
De nieuwe Acer Chromebook 315 is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook makkelijk om te delen met meerdere gebruikers. Gebruikers kunnen inloggen op hun eigen Google-account voor toegang tot Gmail, Google Docs, apps, extensies, bladwijzers en andere informatie. De Chromebooks draaien op het Chrome OS-platform van Google dat automatisch wordt bijgewerkt en gebruikmaakt van meerdere beveiligingsniveaus tegen continu veranderende online bedreigingen.

Dankzij de nieuwe Family Link app op de Chromebooks is het voor ouders een fluitje van een cent om digitale basisregels in te stellen voor hun kinderen die het internet willen ontdekken. Ouders kunnen dagelijks schermtijdlimieten instellen, de lijst met websites en apps die hun kind mag gebruiken aanpassen en zelfs het Google-account van hun kind beheren en op afstand vergrendelen.

Prijs en beschikbaarheid
De Chromebook 315 zal vanaf april leverbaar zijn met een touchscreen (CB315-2HT) of zonder touchscreen (CB315-2H) met maximaal 8GB RAM en 32GB of 64GB eMMC-opslag. De Chromebook 315 zal vanaf april leverbaar zijn vanaf € 349,-.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?