Met nieuws van o.a.
partners

Tastbare herinnering in rouwperiode

mini-urn

Als je een dierbare verliest, breekt er een verdrietige tijd aan. Het liefst zou je nog iets tastbaars hebben van diegene die je mist. Gelukkig is dat nu mogelijk. Doordat steeds meer mensen kiezen voor een crematie, kun je wat as van de overledene bewaren. Wanneer je dit veilig laat verzegelen in een mini urn of assieraad, herdenk je de dierbare op een waardige manier.

Door het kleine formaat van de urn, ongeveer 70 millimeter hoog, kun je hem overal plaatsen en springt hij niet direct in het oog. Qua materiaal is er keuze uit bijvoorbeeld messing of edelstaal. Vormen zijn er in overvloed, van een roos of waxinelicht tot de meer traditionele urnvorm, maar dan in het klein.

Sieraad

Naast een mini urn kun je ook kiezen uit een assieraad, zodat je je dierbare altijd bij je draagt. Betaalbare sieraden zijn er van bijvoorbeeld edelstaal, zilver of rvs. Voor heren bestaat er een armband van leer, voor dames een met parels. Er zijn ook oorbellen en hangers. Voor volwassenen, kinderen of kleinkinderen. Hangers in de vorm van een liefdevol hart, een kleurige vlinder, een krachtige levensboom, een religieus kruisje of een stoerdere bullet of cilinder. Wanneer het om een huisdier gaat, is er ook een hanger in de vorm van een hondenpoot of botje. Sommige kettinkjes dragen een tekst, zoals ‘With me always’, maar je kunt je fraaie gedenkteken nog persoonlijker maken door er een eigen tekst of zelfs vingerafdruk van de overledene in te laten graveren.

Bewaardoosje

Zowel de mini urn als het sieraad kun je in een mooi fluwelen zakje of doosje bewaren. De mini urn is eenvoudig te vullen. Maar als je dit onprettig of ongemakkelijk vindt, kun je dit ook laten doen. Dit wordt met veel zorg en respect gedaan en via fotografische documentatie zie je dat het daadwerkelijk om de as van jouw dierbare gaat. Er wordt een klein hoeveelheid gebruikt, waardoor ook andere nabestaanden een gedenkteken kunnen laten maken. Iedere keer wanneer je je mini urn ziet of je sieraad even aanraakt, voel je troost.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?