Met nieuws van o.a.
partners

Stroom wordt eindelijk echt mobiel

Sherpa-powerpack-reeks

Het Amerikaanse technologiebedrijf Goal Zero, dat klimaatneutrale mobiele energieoplossingen ontwikkelt, introduceert de nieuwe Sherpa powerpack-reeks in Nederland: de Sherpa 15, de Sherpa 40 en het vlaggenschip de Sherpa 100AC. Dankzij de compacte behuizing en het lichte gewicht mogen deze krachtpatsers gewoon mee in je handbagage en de uitgebreide aansluitingsmogelijkheden, zoals draadloos opladen, high-speed Power Delivery, USB-C, DC en 220V voorzien een breed scala aan apparaten van stroom – zelfs veeleisende MacBooks. In combinatie met een Goal Zero zonnepaneel zit je, waar je ook gaat, nooit meer zonder power.

“Heb je in het vliegtuig eindelijk je wifi aan de praat en denk je lekker de komende uren je achterstallige mail weg te werken, blijkt de accu van je laptop leeg te zijn. Of heb je na urenlang zwoegen en klimmen eindelijk de top van de berg bereikt, blijkt je camera zonder stroom te zitten,” zegt Reinier Optekamp van distributeur Tom’s Wholesale. “We vergroeien steeds meer met onze elektronica, ook als we onderweg zijn. Onze apparaten zijn weliswaar mobiel, maar om ze op te laden moeten we nog altijd in de buurt van een stopcontact zijn. Goal Zero brengt daar verandering in met krachtige en mobiele powerpacks, waarmee je al je apparaten van stroom kunt voorzien waar je maar bent. Ook al is dat op Mars. Dankzij de geïntegreerde 100W AC-aansluiting kun je het stopcontact nu gewoon met je meenemen om je camera’s en laptops opgeladen te houden.”

Draadloos tot tien keer je smartphone opladen
De Sherpa 100AC Power Pack biedt een grote batterijcapaciteit in een bijzonder compacte behuizing. Met een afmeting van slechts 14,7x 3,8×13,3 cm en een gewicht van 864 gram, kan de Sherpa 100AC zelfs mee in je handbagage. Met de capaciteit van 98 Wh kan een laptop tot twee keer en een smartphone tot wel tien keer opgeladen worden. Ook tablets en andere apparaten sluit je heel makkelijk aan op de diverse outputs van de Sherpa 100 en zelfs draadloos opladen is mogelijk.

De Sherpa is ook verkrijgbaar in kleinere uitvoeringen. De Sherpa 40 is een lichtgewicht powerbank van 19×11 cm en weegt maar 380 gram. Met de batterijcapaciteit van 44,4 Wh kan een smartphone ongeveer vier keer opgeladen worden. De Sherpa 15 (12.7×6.85 cm) heeft een batterijcapaciteit van 14,7 Wh (3870 mAh) en is geschikt voor het opladen van smartphones, action cams en andere USB-apparaten.

De zon in je tas
De Sherpa’s kunnen opgeladen worden via het stopcontact, de sigarettenaansteker in de auto of via een Goal Zero zonnepaneel, zoals de Nomad 28. Zo creëer je een handige outdoor-combinatie met een onuitputtelijke energiebron. En: zero emission!

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe Sherpa’s zijn per direct beschikbaar bij diverse Nederlandse retailers of via de Goal Zero website.
Sherpa   15: 49,99 euro – goed voor 1,5 keer opladen van een telefoon
Sherpa   40: 89,99 euro – goed voor 4 keer opladen van een telefoon
Sherpa 100: 299 euro – goed voor 10 keer opladen van een telefoon, of twee keer een laptop

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?