Met nieuws van o.a.
partners

Royal Delft presenteert met trots Proud Mary

Royal Delft-Proud Mary

Geïnspireerd door het Gouden Eeuw themajaar en gedreven door de wens om het iconische Delfts Blauw van Royal Delft, al sinds 1653 in productie, een eigentijdse look & feel te geven met een knipoog naar de 17e eeuw, presenteert Royal Delft: Proud Mary.

Delfts Blauw was in de Gouden eeuw een geliefd verzamelobject en een pronkstuk in interieurs. Over de decennia heen heeft veel Delfts Blauw een goedkoper imago gekregen, het icoon van Nederland is nu veelal bekend in de vorm van een boer en boerinnetje en klompjes. Dit Delfts Blauw staat verder af van het authentieke Delfts Blauw dat Royal Delft creëert. Met de lancering van Proud Mary in het Gouden Eeuw themajaar brengt Royal Delft de trots terug in het ambacht van Delfts Blauw.

De inspiratie Proud Mary is vernoemd naar Mary II, de vrouw van stadhouder Willem III. Mary II was een groot liefhebber en verzamelaar van Delfts Blauw in de Gouden Eeuw. De vernoeming naar één van de grootste verzamelaars van Delfts Blauw uit de Gouden Eeuw is geen toeval, Proud Mary moet uitgroeien tot een hedendaags verzamelobject, een modern icoon van het Delfts Blauw van Royal Delft.

Proud Mary on tour Proud Mary bestaat uit een viertal verwisselbare elementen en in januari 2019 zijn de eerste versies onthuld. Door de verschillende elementen kan elke verzamelaar de Proud Mary creëren die het best bij hem of haar past. Proud Mary is beschikbaar in de handbeschilderde collectie, The Original Blue en de zeefdruk collectie, Blueware. Naast deze varianten zullen er ook een aantal levensgrote Proud Mary’s worden gemaakt die internationaal gaan reizen. De eerste zal op de Keukenhof worden gepresenteerd. De rest van de locaties wordt later in het jaar bekend gemaakt.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?