Met nieuws van o.a.
partners

Polar introduceert Polar Vantage M

Polar-Vantage-M

Polar, al meer dan veertig jaar toonaangevend in draagbare sport- en fitnesstechnologie, introduceert Polar Vantage M: een multisporthorloge voor serieuze sporters. Het alles-in-één horloge meet sportprestaties op geavanceerde wijze en bevat nieuwe opties in Smart Coaching. Met de Polar Vantage M introduceert Polar de nieuwe Precision Prime sensortechnologie voor hartslagmeting aan de pols die resultaten nog accurater weet te meten. De Polar Vantage M is een betrouwbaar device bij hardlopen en multisporttrainingen voor prestatiegerichte sporters. Nieuwe geavanceerde metingen als Training Load Pro bieden sporters inzicht in hun persoonlijke prestatie, belasting en herstelproces: een geïntegreerde holistische benadering van training.

De Vantage M is bedoeld voor sporters die constant willen verbeteren en de grenzen van hun persoonlijke prestaties willen verleggen. Daarom is het horloge te customizen: gebruikers kunnen hun training uit meer dan 130 sporten selecteren en zo gerichter focussen op verbetering. Door het lichte, waterproof design en het duidelijke kleurenscherm is de Vantage M comfortabel te dragen tijdens alle sporten. Zelfs met GPS-tracking en de continue hartslagmeting geactiveerd, gaat de batterij van Polar Vantage M lang mee: maar liefst dertig trainingsuren.

Meet nauwkeurig met Polar Precision Prime
Polar Precision Prime, Polars gepatenteerde, ultramoderne technologie voor optische hartslagmeting, maakt gebruik van sensorfusie, waardoor de nauwkeurigheid van hartslagmeting aan de pols hoger dan ooit is bij talrijke sporten en in de meest veeleisende omstandigheden. In rust is het eenvoudig om hartslag te meten, maar intensieve bewegingen verhogen gewoonlijk de moeilijkheidsgraad en onbetrouwbaarheid. Met Polar Precision Prime worden bewegingsartefacten die het hartslagsignaal kunnen verstoren en tot onbetrouwbare metingen kunnen leiden, uitgesloten. Precision Prime is de enige technologie die drie methodes combineert om nauwkeurige hartslaggegevens te geven: negen optische kanalen die gebruikmaken van twee kleuren en golflengtes van het licht, 3D-versnelling en een elektrische sensor die de kwaliteit van het contact met de huid meet.

Weet hoe je traint met Training Load Pro
De Polar Vantage M heeft daarnaast een Smart Coaching-functie die sporters helpt om precies genoeg te trainen en optimaal te functioneren. Deze nieuwe functie, Training Load Pro, bewaakt de trainingsbelasting van elke sessie en informeert sporters als ze overtrainen, ondertrainen of hun training juist precies op orde hebben. Training Load Pro houdt rekening met de mate waarin de training het cardiovasculaire systeem belast. Gekoppeld aan een vermogenssensor volgt de functie ook de spierbelasting, om te meten hoeveel stress de spieren ervaren hebben tijdens een trainingssessie. In combinatie met door de gebruiker zelf ervaren belasting van de trainingssessie biedt Vantage M een uitzonderlijk hulpmiddel dat ervoor zorgt dat sporters hun persoonlijke prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

Meer planning en inzichten met Polar Flow for Coach
Als extra voordeel biedt Polar Vantage M de gratis Polar Flow for Coach online service. Met Polar Flow for Coach ontwikkelen coaches stevige trainingsschema’s die synchroniseren met het Flow-account van de gebruiker en Polar Vantage M. Sporters kunnen hun dagelijkse trainingen op hun horloge volgen en coaches kunnen gegevens bekijken, feitelijke trainingssessies vergelijken met originele plannen en aanpassingen doorvoeren. Polar Flow for Coach biedt nu een geavanceerde seizoensplanner met gebruiksvriendelijke tools en visualisaties voor een jaarlijks overzicht, evenals gedetailleerd inzicht in wekelijkse en maandelijkse trainingen.

Geavanceerde Smart Coaching extra trainingsfuncties
Naast de nieuwe hartslagtechnologie en Smart Coaching voegt Polar Vantage M ook verscheiden prestatiefuncties toe voor meerdere sporten:

• Running Index: geeft een duidelijk cijfer aan de prestaties bij het hardlopen. Running Index geeft automatisch een schatting van de Vo2max bij hardlopen gebaseerd op de submaximale of typische runs van de hardloper.

• Running Program: Polar’s gratis, persoonlijke en adaptieve trainingsprogramma dat begeleiding biedt bij het volbrengen van doelen: van een 5 km run tot een marathon.

• Polar Sleep Plus™: detecteert automatisch de duur, hoeveelheid en kwaliteit van de slaap en geeft feedback voor verbetering.

• Dagelijkse activiteit en continue hartslagmeting: combineert op intelligente wijze activiteits- en hartslaggegevens om de dagelijkse calorieverbranding buiten de training te berekenen, en biedt een uitgebreid overzicht van het dagelijks leven, calorieverbruik en activiteiten.

• Swimming Metrics: volgt indoor en outdoor zwemsessies waarbij o.a. de slagfrequentie en de afstand gemeten worden.

Vantage M is vandaag als pre-order beschikbaar op Polar.com voor €279. Maten S-M worden geleverd met zwarte of witte banden en de maten M-L worden geleverd met zwarte, witte of rode banden. Accessoirebanden, met geweven textiel van gerecyclede PET-materialen, zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, oranje en petrol voor €29,90.

Polar heeft ook de Polar Vantage V aangekondigd, een alles-in-één multisporthorloge dat de meest accurate hartslagmeting van Polar tot nu toe biedt en beschikt over geavanceerde meetwaarden en coachingfuncties zoals Training Load Pro, Recovery Pro en hardloopvermogen aan de pols. Polar Vantage V is als pre-order beschikbaar voor €499,90. De hartslagset, inclusief Polar Vantage V en Polar H10 hartslagmeter, is beschikbaar voor €549,90. Ga voor meer informatie naar www.polar.com.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?