Met nieuws van o.a.
partners

De kunst van het meebewegen

kunst-van-het-meebewegen

Het boek met alle antwoorden voor lastige werksituaties, de omgang met collega’s en je carrière

Worstel jij weleens met het feit dat die hufterige collega meer verdient dan jij? Waarom is het handig om terloops namen te laten vallen? Vraag jij je weleens af waarom aardig zijn in organisaties niet effectief is? En waarom volgt iedereen toch altijd klakkeloos de leider? De antwoorden op deze en vele andere vragen zullen je helpen om organisaties beter te begrijpen. Want de moderne kantoortuinen zijn op het gebied van gekonkel, roddel en achterklap voor velen moeilijk te doorgronden. Dit handorakel met bijna 200 kantoorregels helpt je om de belangrijkste ongeschreven wetten en regels in organisaties te ontrafelen.

Er wordt wel gezegd over jullie boek: ‘Het boek dat alle andere managementboeken overbodig maakt’. Wat is het verschil tussen jullie boek en de meeste gangbare managementliteratuur?
Van der Heijden: In die boeken worden heel veel vragen niet beantwoord. De wereld steekt veel minder rationeel in elkaar. Als je vasthoudt aan de manier zoals je het uit de de gangbare managementliteratuur hebt geleerd, is dat zeker geen garantie voor succes. In De kunst van het meebewegen komt die irrationaliteit op een speelse manier in de ‘kantoorregels’ naar boven.
Stuive: Jij moet de heersende theorieën, de termen en de regels eigen maken. Dat leer je in standaard managementmodellen. Dat is een soort stap één. Daarna moet je het spel leren beheersen, iets wat voor velen moeilijker is dan het eigen maken van ingewikkelde businessmodellen of het opstellen van complexe spreadsheets.

Rienk Stuive is piloot, auteur en docent. Van zijn hand verschenen bij Noordhoff Uitgevers het praktische boek Wat is een bedrijf? en Basisboek Procesmanagement. Tegenwoordig vliegt hij na een carrièreswitch als First Officer op een Jetstream 32.

Rene van der Heijden is journalist en schrijver. Eerder schreef hij de roman Haaiensafari. Hij werkt als redacteur voor auteurs en al ruim twintig jaar voor landelijke (nieuws)media, waarvan tien jaar als eindredacteur. In het verleden was hij vijftien jaar steward bij de KLM.

De kunst van het meebewegen verschijnt 26 februari 2019.
Aantal pagina’s : 216 | Prijs €20, 99
ISBN 978 94 005 1115 6

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?