Met nieuws van o.a.
partners

Sony kondigt beschikbaarheid Bravia AG9 Master-series Oled tv’s aan

A9g-Sony-TV-oled

De AG9 is het nieuwe vlaggenschip 4K HDR OLED TV van Sony. Dit nieuwe model produceert hoogwaardige 4K HDR beelden via de Picture Processor X1 Ultimate. Deze processor speelt een sleutelrol bij de productie van een natuurgetrouw beeld. Beeld komt tot leven met de zeer brede kijkhoek, verfijnd contrast en absolute zwartwaarden van OLED technologie. Meer dan 8 miljoen zelf oplichtende pixels worden nauwkeurig en individueel aangestuurd door de X1 Ultimate beeldprocessor.

In aanvulling op de processor heeft de AG9 de Pixel Contrast booster technologie voor meer kleur en contrast in heldere partijen in beeld. Hierdoor produceert de AG9 een hoogwaardige beeldkwaliteit die het niveau van een professionele referentie-monitor benadert, kleuren en beelden worden natuurgetrouw weergegeven, zoals de maker dit bedoeld heeft. De processor verbetert SD en HD content zodat deze 4K HDR content benaderen, tevens wordt 4K HDR content met optimale helderheid weergegeven.

De AG9 is uitgerust met het bekroonde Acoustic Surface Audio+ geluidssysteem. Dankzij deze innovatie resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm. Kijkers worden opgenomen in een compleet nieuwe entertainmentervaring waarbij beeld en geluid in perfecte harmonie worden gepresenteerd. Ook kunnen gebruikers de TV Centre speakermodus activeren om de TV op te nemen in een home-cinema setup.

De AG9 is dun vormgegeven en kan dicht tegen de muur worden bevestigd met het SU-WL850 ophangsysteem. Bovendien is dit systeem flexibel in gebruik en heeft een draaifunctie, zodat de positie van het toestel naar voorkeur kan worden aangepast voor de beste kijkhoek.

Android TV & Google Assistant
De AG9 is uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Dit interactieve platform biedt streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, YouTube, NLZiet, Videoland, Pathé Thuis en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de TV. Ook is Google Assistant ingebouwd om eenvoudig tv-programma’s of films af te kunnen spelen, simpelweg door tegen het toestel te praten. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store.

Deze modellen zijn uitgerust met een nieuwe processor voor onder meer gebruiksgemak, sneller opstarten van apps en opstarten van de Tv. En via automatische updates zorgt Sony ervoor dat Android TV altijd up-to-date blijft. Dit garandeert optimale prestaties van de BRAVIA TV.

Voor meer gebruiksvriendelijkheid heeft Sony een nieuwe slimme afstandsbediening bijgevoegd. Vooral het aansturen van randapparatuur, zoals kabel/satellietontvangers, Blu-ray-spelers en spelcomputers is eenvoudiger geworden. De afstandsbediening is voorzien van RF-functionaliteit zodat de tv kan worden bediend zonder erop te hoeven richten. Ook is de gebruikersinterface aangepast om favoriete apps en instellingen sneller te kunnen openen.

De AG9-serie (55 en 65-inch) is vanaf begin juni beschikbaar voor de volgende adviesprijzen:
KD-55AG9 € 2.999
KD-65AG8 € 4.099
Het 77-inch model (KD-77AG9) is vanaf eind juni beschikbaar voor een adviesprijs van € 9.499.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?