Met nieuws van o.a.
partners

Nieuwe Google Voice Assistent van Bang & Olufsen

beosound2a

Bang & Olufsen, de Deense producent van high-end audiovisuele producten, kondigde de introductie aan van de van de nieuwe Beosound 1 en Beosound 2, voorzien van de Google Assistant. In de nieuwe smart luidsprekers komen de expertise van Google op het gebied van stemgestuurde bediening en het continue streven van Bang & Olufsen naar uitmuntend geluid en superieure kwaliteit, op een fraaie wijze samen.

De iconische vorm van de Beosound 1 en Beosound 2 zweeft net boven het oppervlak, waardoor de dreunende bassen via de onderkant vrijkomen. De luidsprekers hebben een ruimtelijk geluidsprofiel dankzij de neerwaarts geplaatste luidspreker-driver in de opengewerkte bovenkant, die het geluid via een akoestische lens gelijkmatig de ruimte in stuurt. Om ervoor te zorgen dat de Google Assistant de gesproken opdrachten door de muur van geluid daadwerkelijk hoort, hebben de geluidsingenieurs een geavanceerde echo-onderdrukkende technologie ontwikkeld en werden vijf microfoons in het aluminium van de luidspreker geïntegreerd die voortdurend analyseren welke geluiden van de luidspreker en welke van de consument afkomstig zijn.

beosound2b

Luidsprekers die weten dat u er bent
De Beosound 1 en Beosound 2 zijn een ontwerp van Torsten Valeur van David Lewis Designers, waarbij hij zich liet leiden door de gedachte dat mensen op verschillende manieren omgaan met geluid. Zo werd de Beosound 1 ontworpen voor draagbaarheid en is daarom uitgerust met een geïntegreerde oplaadbare accu, terwijl de Beosound 2 op het stroomnet moet zijn aangesloten om u te kunnen laten genieten van het krachtige en superieure geluid. De zwarte bovenkant van composiet fungeert als minimalistisch bedieningspaneel, dat kan worden gedraaid om het volume te regelen. Dankzij de geïntegreerde sensoren weet de luidspreker uit welke richting u nadert en dat betekent dat u intuïtief altijd in de juiste richting veegt om het volgende of vorige nummer af te spelen.

beosound2c

Zelfgekozen taken aan een knop toewijzen
Naast de geïntegreerde Google Assistant heeft Bang & Olufsen eveneens vier ‘Favorieten’-knoppen aan de bovenkant van de luidsprekers toegevoegd waaraan verschillende taken kunnen worden toegewezen. Zo kunnen veelgebruikte commando’s, zoals het streamen van een radiozender, het afspelen van uw favoriete muzieklijst, luisteren naar het weerbericht of kijken wat er voor u die dag op de agenda staat, worden toegewezen aan één enkele knop. De knoppen zijn volledig content-onafhankelijk, wat betekent dat ze met alle Google Assistant compatibele apparaten en muziekdiensten functioneren.

beosoundd

Chromecast en AirPlay 2

Dankzij de integratie van Chromecast en Apple AirPlay 2 kunnen alle vooraanstaande muziekdiensten vanaf een smartphone naar de Beosound 1 en Beosound 2 worden gestreamd en kunt u de muziek via uw multiroom-installatie door het huis verspreiden. En dankzij de geïntegreerde Google Assistant bieden de luidsprekers een geavanceerde ‘smart speaker’-functionaliteit die u in staat stelt om uw luidspreker en/of andere smart apparatuur bij u thuis te bedienen.

beosound2e

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Beosound 1 en Beosound 2 met geïntegreerde Google Assistant zijn vanaf eind november, respectievelijk midden januari 2019 verkrijgbaar bij Bang & Olufsen-showrooms in de belangrijkste markten. De adviesprijs bedraagt € 1.500 voor de Beosound 1 en € 2.000 voor de Beosound 2.

Om het flexibele karakter van de Beosound 1 nog beter tot zijn recht te laten komen, heeft Bang & Olufsen een nieuw docking-station ontworpen dat het meenemen en verplaatsen van de luidspreker nog gemakkelijker maakt. De adviesprijs bedraagt €150,-

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?